Szaunavilág - Avalon Resort & SPA

Szaunavilág

Sóbarlang:

A köhögés, az asztma, a szénanátha, az alvási zavarok, az allergia, a neurodermitis és más szervi betegségek rendkívül jól reagálnak egy sóbarlang kúrára. A betegségek gyors javulása mellett a sópárás levegőjének pozitív hatása sokaknál a kúrát követően még több hónapig észlelhető, ezért a sóbarlang kúra a megelőzésben, prevencióban is kiemelkedő jelentőségű lehet.

Bioszauna:

A bioszauna is egyfajta termoterápiás kezelés, mely hőenergiával gyógyít, a meleg erejével fejti ki hatását. A 40-50 °C fokos hőmérséklet kellemes klímát teremt, amely nem megterhelő a test számára. Hatását különböző illóanyagokkal fokozzuk és különböző fények váltják egymást, mert a színek más-más hatással vannak testünkre és lelkünkre, egyes fények lazítóan, mások pedig élénkítően hatnak szervezetünkre.

Finn szauna:

Wellness részlegünk két finn szaunával rendelkezik, ebből az egyik egy kültéri, látvány rönk szauna az erdő szélén, melyhez tartozik egy 15 °C fokos merülő medence. Európában a finn szauna a legelterjedtebb, a szaunában történő izzadás frissítő hatását a magas hőmérséklet (80-90 °C) és az alacsony páratartalom biztosítja. Szaunázáskor az erek tágulnak-szűkülnek, ezzel növelik a test ellenálló képességét és serkenti a méregtelenítést. A szívre és a vérkeringésre is jó hatással van, bőrünk bársonyos lesz tőle, agyunkra nyugtatólag hat és elősegíti az alvást.

A szaunázás élményét színesebbé teszi, hogy befejeztével akár jégkásával is bedörzsölhetjük testünket, beállhatunk a dézsa alá, vagy az élményzuhanyzóba is a még tökéletesebb hatásért.

Infraszauna:

Az infraszauna sokféle panaszra, szépészeti problémára és egészségügyi gondokra is remek megoldás lehet. Az infrasugarak a bőr mélyebb rétegeibe hatolva felmelegítik a testet és ott fejtik ki jótékony hatásukat. Különböző betegségek, mint az izom és ízületi betegségek, sportsérülések, különböző hát-, gerinc- és végtagfájdalmak, szív- és érrendszeri betegségek és allergiás bántalmak kezelésére is kiváló.

Aroma gőz kabin:

A gőzfürdőben alapvetően más körülmények uralkodnak, mint egy szaunában, ez is egy izzasztókamra, amelynek nemcsak nyugtató és revitalizáló hatása van, hanem az egészségünknek is jót tesz és a bőrt is szebbé varázsolja. Leghatékonyabban 43-46 °C fokon működik 80-100 százalékos páratartalom mellett.