Szaunavilág - Avalon Resort & SPA

Szaunavilág

Sóbarlang:

A köhögés, az asztma, a szénanátha, az alvási zavarok, az allergia, a neurodermitis és más szervi betegségek rendkívül jól reagálnak egy sóbarlang kúrára. A betegségek gyors javulása mellett a sópárás levegőjének pozitív hatása sokaknál a kúrát követően még több hónapig észlelhető, ezért a sóbarlang kúra a megelőzésben, prevencióban is kiemelkedő jelentőségű lehet.

Bioszauna:

A bioszauna is egyfajta termoterápiás kezelés, mely hőenergiával gyógyít, a meleg erejével fejti ki hatását. A 40-50 °C fokos hőmérséklet kellemes klímát teremt, amely nem megterhelő a test számára. Hatását különböző illóanyagokkal fokozzuk és különböző fények váltják egymást, mert a színek más-más hatással vannak testünkre és lelkünkre, egyes fények lazítóan, mások pedig élénkítően hatnak szervezetünkre.

Finn szauna:

Wellness részlegünk két finn szaunával rendelkezik, ebből az egyik egy kültéri, látvány rönk szauna az erdő szélén, melyhez tartozik egy 15 °C fokos merülő medence. Európában a finn szauna a legelterjedtebb, a szaunában történő izzadás frissítő hatását a magas hőmérséklet (80-90 °C) és az alacsony páratartalom biztosítja. Szaunázáskor az erek tágulnak-szűkülnek, ezzel növelik a test ellenálló képességét és serkenti a méregtelenítést. A szívre és a vérkeringésre is jó hatással van, bőrünk bársonyos lesz tőle, agyunkra nyugtatólag hat és elősegíti az alvást.

A szaunázás élményét színesebbé teszi, hogy befejeztével akár jégkásával is bedörzsölhetjük testünket, beállhatunk a dézsa alá, vagy az élményzuhanyzóba is a még tökéletesebb hatásért.

Infraszauna:

Az infraszauna sokféle panaszra, szépészeti problémára és egészségügyi gondokra is remek megoldás lehet. Az infrasugarak a bőr mélyebb rétegeibe hatolva felmelegítik a testet és ott fejtik ki jótékony hatásukat. Különböző betegségek, mint az izom és ízületi betegségek, sportsérülések, különböző hát-, gerinc- és végtagfájdalmak, szív- és érrendszeri betegségek és allergiás bántalmak kezelésére is kiváló.

Aroma gőz kabin:

A gőzfürdőben alapvetően más körülmények uralkodnak, mint egy szaunában, ez is egy izzasztókamra, amelynek nemcsak nyugtató és revitalizáló hatása van, hanem az egészségünknek is jót tesz és a bőrt is szebbé varázsolja. Leghatékonyabban 43-46 °C fokon működik 80-100 százalékos páratartalom mellett.

Szaunaprogramjaink:

  Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap

10:00

Mézes felöntés

16:00

Sörös felöntés

Élénkítő szaunaszeánsz

Sörös felöntés

Beauty szaunaszeánsz

Vitalitás szaunaszeánsz

17:00

 

 

19:00

Pálinkás felöntés

 

Szaunafelöntéseink időtartama 15 perc, amely során a finn szauna melegét adó láva kövekre hideg vizet locsolunk, mézzel, sörrel vagy pálinkával vegyítve.

Szaunaszeánszaink három 15 perces blokkból állnak. A program során szaunamester gondoskodik a vendégek pihenéséről és a forró levegő személyre szabott ventilációjáról. Különböző testkezelések fokozzák a szaunázás élményét. Az első blokkban az elhalt hámréteg kerül leradírozásra, majd ezt követi a bőr visszatáplálása, végül pedig a hidratálás zárja a programot. Minden felhasználásra kerülő testkezelő anyagunk természetes anyag!

Élénkítő szaunaprogram

Citrusos sós peeling
Édes-mézes táplálás
Jeges borzongás 

Beauty szaunaprogram

mangós cukor radír
kávéhabos tápálálás
levendulás, kókuszolajos hidratálás

Vitalitás szaunaprogram

Virágos sós peeling
Vitaminos mézes hidratálás 
Erdei sörös-pálinkás levezetés

A SZAUNÁZÁS FRISSÍTI A TESTET ÉS A LELKET, ERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZERT!

A szaunázás közben a forró levegő hatására fellépő intenzív verejtékezés során távoznak szervezetünkből a lerakódott méreganyagok, felgyorsul az anyagcserénk és fokozódik szervezetünk ellenálló képessége.

Az esti szaunázás kiváló stresszoldó program az egész napos kimerültség csökkentésére és a feszültség levezetésére. A szaunázás hatására selymesebbé válik bőrünk, illetve segíti a légúti fertőzések megelőzését is.