HONKA RÖNKHÁZ TECHNOLÓGIA - Avalon Resort & SPA

HONKA RÖNKHÁZ TECHNOLÓGIA

Az emberiség már évezredek óta használja építkezéshez a fát.

A gerendaház építése során a szilárd gerendákat egymás tetejére fektetik és egymáshoz rögzítik: ez a legtermészetesebb és legegyszerűbb módja annak, hogy fából épületeket emeljenek.

A gerendaházakhoz, kizárólag a különleges tulajdonságokkal rendelkező északi fenyőt használnak. Az északi finn erdei fenyő (Pinus Silvestris) Finnországban az extrém időjárási körülmények között igen lassan növekedik.

A sűrű évgyűrűkkel rendelkező fenyő rendkívül ellenálló és rugalmas: a lehető legjobb a gerendaház építéséhez. Az északi fenyő hőszigetelő képessége is jobb a délebbi régiókban kitermelt fenyő fajtákéknál. Az északi fenyő gyantatartalma is magasabb a társainál, így ellenállóbb azoknál.

Amint belép az ember egy gerendaházba, azonnal érezhető a módszer különleges biológiai hatása. A gerendák mikrocelláinak köszönhetően a lakótér klímája természetes úton jön létre, ráadásul a tömör fa meleg kisugárzása kedvező hatást gyakorol a lakók közérzetére.

Ellentétben a többi építőanyaggal, a fa "lélegzik". Ez azt jelenti, hogy mindkét irányba nyitott a diffúzióra, mert több milliárd apró, nyitott cella biztosítja a levegő molekulák bejutását a belső helyiségekbe.

Ezzel egyidőben a belső helyiség falainak hőmérséklete igazodik a helyiség belső hőmérsékletéhez, meleget áraszt. A gerendafalak automatikusan szabályozzák a belső tér páratartalmát. A túl magas páratartalom esetén magukba zárják, felveszik a levegő magas páratartalmát, míg alacsony páratartalom esetén leadják azt. A fa elektrosztatikus tulajdonságai miatt nem töltődik fel statikus elektromossággal, így a por nem tud keringeni a levegőben.

A HONKA házak ezen tulajdonságait különösen azok tudják értékelni, akik valamilyen allergiás panaszokkal küzdenek, vagy éppen allergiásak a poratkákra.


Online Foglalás Ajánlatkérés


Galéria