Vino Salone - Avalon Resort & SPA

Vino Salone

A Vino Salone-ban öt kontinens tizenhárom országának szőlődűnéjére kalauzoljuk el szállóvendégeinket. Az exkluzív boros pince tematikus kóstolóknak nyújt kiváló helyszínt, ahol alkalmanként vendégelőadók mutatják be az egyes borvidékek adottságait, a szőlőfajták jellemzőit és a zamatos nedűkben rejlő egyediséget. 

Mivel elkötelezett hívei vagyunk a minőségi borfogyasztásnak és annak népszerűsítésének, vendégeinket közel 200 féle (megközelítőleg 2.500 palack) bor és pezsgő szortimenttel fogadjuk a Vino Salone-ban. Rendkívül fontos számunkra, hogy mindenkinek olyan italt tudjunk ajánlani, ami elnyeri a tetszésüket, legyen az egy frissítő Franciacorta, vagy Champagne, egy remek bor itthonról, vagy a világ bármely részéről. 

Amennyiben pedig még izgalmasabbá szeretnék tenni vendégeink a mámoros élményeket, interaktív programokon is rész vehetnek borszalonunkban. A borrulett igazi casino hangulatot idéző játékélmény, ahol a finom borok kóstolásán kívül kellemes emlékekkel és tapasztalt borszakértőktől szerzett valós tudással is gazdagodnak a játékosok. A borkóstoló célja, hogy a résztvevők a legtöbb elnyert zsetonnal szálljanak ki a játékból. Az első körben sommelier kollégáink ismertetik a kínált borok jellemzőik kitérve a kóstolási folyamat precíz elsajátítására. A második körben kezdetét veszi a taktikázás és kockáztatás, ahol a megszerzett ismeretek alapján, tétek megadásával öt bort kell eltalálniuk a játékosoknak. A szerencsés nyertest a „Legjobb borértő” elismerésen kívül egy palack borral is megjutalmazzuk.

A belsőépítészeti stílusában is magas minőséget képviselő bortrezorban – az italok tárolásához szükséges – temperált környezetet biztosítunk, így a palackos érlelés jótékony hatását is élvezhetik vendégeink. Amikor már a piacon nem fellelhetők az egyes kiváló évjáratú borok akár az itthoni, akár a külföldi kínálatból, nálunk akkor is találhatnak még belőlük pár palackkal a szerencsésebbek.

Az Avalon Ristorante idén második alkalommal került fel a Wine Spectator Restaurant Awards díjátadó listájára: a tavalyi eredményekhez hasonlóan idén is „2 poharas", azaz 'Best of Award of Excellence' minősítéssel szerepel.

Ezzel a lépésünkkel is szeretnénk Miskolcot és az Avalon Parkot felhelyezni a borkedvelők és borértők térképére. Az itt bemutatásra és kóstoltatásra kerülő borokkal igyekeztünk lefedni a világ minden táját, így természetesen hazánk legjobbjai is megtalálhatóak kínálatunkban. Az adott alkalomhoz illő, legmegfelelőbb palack kiválasztásában szakértő kollégáink készséggel állnak vendégeink rendelkezésére, akik szaktudásukkal segítik megtalálni mind közül a legideálisabbat.
 

Fedezze fel Magyarország és a világ legkiválóbb borvidékeit nyaralása alatt az Avalon Resortban!

 

Nyitvatartás:

Hétfőtől vasárnapig:

12:00-23:00

Aktuális programjainkról, kérjük érdeklődjön a szálloda recepcióján, vagy az Avalon Ristorantéban sommelier kollégáinknál!

+36 20 200 245 

 

Galéria