Ristorante - Avalon Resort & SPA

Ristorante

Avalon Resort & SPA - Restorante

Az Avalon Ristorante konyháját egyetlen szóval is leírhatnánk, mondván: olasz. Ez az olasz konyha azonban annyi mindent magában foglal, hogy szinte képtelenség egyszerűen érzékeltetni. Olyan, mint egy tökéletes zenemű, amiben minden hangot önállóan és együtt hallunk. Szenvedélyes, érzésekből táplálkozik s mint ilyen, inkább tapasztalati, mintsem intellektuális. Az étteremben készülő ételek bátrak és kielégítőek, anélkül, hogy nehezek lennének, gazdagon textúráltak és teljes skálányi ízvilággal rendelkeznek.

Az előételek között tökéletesre hangolt antipasti tálakat lehet találni, melyeket hagyományosan tésztaételekkel, majd sült húsokkal lehet követni. A Ristorante konyhája az eredeti olasz ételkultúrát követve egyfajta fordított crescendóval rendelkezik, a fogások az étkezés előrehaladtával egyszerűsödnek, miközben az utolsó harapásig - mint minden hiteles olasz étel - a legalapvetőbb, de legízletesebb összetevőre épülnek.

Az étlapon szereplő pizzák a nápolyi hagyományokat követik, így légiesen könnyűek, puha mégis törékeny buborékos tésztával rendelkeznek, melyekhez Olaszországból rendszeresen érkező friss feltétet választhatnak vendégeink.

Egyedülálló kínálattal várjuk a hús imádókat is olasz éttermünkben! Steak kínálatunk a legmagasabb kritériumok alapján - márványozottság, hús- és íztextúra - az A5-ös kategóriának is megfelel. Egyediségük a magas besorolás mellett az elkészítési módban mutatkozik meg. Az egyenesen Japánból, Ausztráliából és az Egyesült Államokból érkező steak különlegességek Jasper-ben készülnek, aminek köszönhetően kifinomult és különleges ízekkel gazdagodhatnak vendégeink.

Desszertkínálatunkat úgyszintén gazdag ízek és végtelen diverzitás jellemzi köszönhetően Lazányi János mestercukrásznak.

Az Avalon Ristorante nemcsak ételeivel, hanem egyedülálló belsőépítészetével is elkápráztatja vendégeit, ennek mi sem lehetne ékesebb bizonyítéka, minthogy 2018-ban elnyerte Közép-Európa legszebb belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező étterme címet.

Autentikus olasz konyháját pedig már több ízben is jutalmazták, először a World Luxury Restaurant Awards díjátadón nyerte el Közép-Európa legjobb olasz konyhája címet, majd 2019-ben Ospitalitá Italiana minősítést nyert az Olasz Külkereskedelmi Kamara által.

A konyha identitását a vezető és kreatív séfek: Albók Gyula és Szepesi Gábor határozzák meg, míg a hagyományokban gyökerező találékonyságot Bajusz Gergely gasztronómiai igazgató helyezi szilárd alapokra, aki maga is több mint 15 évig élt és dolgozott Olaszországban.

Az Avalon Park olasz étterme remekül teljesített a legjobb hazai éttermek közötti rangsorolásban is.  Az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát 2021. július 19-én Budapesten, a Várkert Bazárban rendezték meg, ahol egy 2020 nyarától 2021 januárjáig tartó tesztelést követően díjazták a hazai gasztrovilág legjobb éttermeit. Az ünnepélyes gálaesten a park gasztronómiai igazgatója, Bajusz Gergely vette át az „Év szervizembere 2021” díjat, a park olasz étterme pedig 40 hellyel került előrébb a tavalyi évhez képest a TOP 100-as lista élmezőnyébe. Mindezen felül a Ristorante a TOP 20 vidéki, valamint a TOP 10 éttermi szerviz kategóriába kerülve is beírta magát a Magyarország legjobb éttermeit felvonultató Étteremkalauzba.

Elismerésben részesült az Avalon Ristorante a Wine Spectator 2022 Restaurant Awards díján is, amely világszerte jutalmazza a kiváló és érdekes borválasztékkal, konyhájukhoz illő kínálattal és szakértő szolgáltató személyzettel rendelkező éttermeket. Az étterem a Best of Award of Excellence elismerésben részesült, így - a két pohár minősítéssel - méltán kerülhet fel a komoly borkedvelők úti céljának listájára!

A Ristorantéban egész évben színes programokkal és ismert fellépőkkel találkozhatnak a vendégek, hogy a gasztronómiai élmények mellett még élvezetesebb legyen a nálunk töltött idő.

Nyitva tartás:

minden nap 7:00-10:00 reggeli,
ebéd, vacsora: 12:00 - 22:00

Telefonszám: 06-46/200-245

E-mail: info@avalonristorante.hu

Kérjük foglaljanak asztalt érkezésük előtt!
Asztalfoglalás info@avalonristorante.hu e-mail
címen vagy a 06 46 200 245-ös telefonszámon.

Étlap megtekintése
Itallap megtekintése
Borlap megtekintése

Reggeli kínálatunk szállóvendégeknek

Galéria