Gasztronómia - Avalon Resort & SPA

Gasztronómia

Az Avalon Resort & SPA***** Superior két fantasztikus kulináris élvezetet kínáló vendéglátó egységgel rendelkezik, mert hisszük, hogy a pihenés szerves részét képezi az, hogy hol, hogyan és mit eszünk. Éppen ezért kiemelt figyelmet fordítunk az étkezések hangulatára és konyháink minőségére is.

Két étterem, két stílus

Két éttermünk két különböző stílust képvisel, azonban minőségben ugyanazt a magas színvonalat prezentálják, mely az egész Avalon Resortra jellemző.

Hatalmas öröm számunkra, hogy idén, a rangos Dining Guide "Év Étterme" Díjátadó Gálán mindkét éttermünk immáron Magyarország TOP100 legjobb éttereme között szerepel, ami hatalmas elismerés számunkra.

Éttermeink konyhájának folyamatosan megújuló étlapjáról séfeink: Szepesi Gábor Corporate Chef, és Gönczi Tamás Head chef gondoskodik.

Michelin ajánlott éttermünk: az Avalon Ristorante

A jó hangulatú, családias légköréről híressé vált Avalon Ristorante autentikus olasz étterem fenséges gasztronómiai különlegességeivel gyönyörű, hangulatos környezetben kápráztatja el a vendégeket.

Kínálatában a tradicionális antipasti fogások mellett grillezett steak különlegességek, kemencében sült pizzák, változatos tésztaételek és desszertkülönlegességek is megtalálhatók.

A desszertkínálatáért Lazányi János vezető cukrász és csapata felel, akik a világhírű Mihályi László cukrászmester szakmai vezetésével évszakonként megújuló tányérdesszert kínálattal várják az étterembe érkezőket. A desszertcsodák helyben készülnek és jut belőlük a szálloda szobáiba is bőven, ahol macaronokkal, bonbonokkal kedveskedünk a nálunk megszálló vendégeknek. Igény szerint egyedi tortarendelésre is van lehetőség jeles események alkalmával.
 

Exkluzív borospince: íme a Vino Salone

A minőségi és egyedi környezet a Vino Salone-ra is jellemző, ahol több ezer bor közül válogathatnak a borkedvelők a világ 5 kontinenséről. Az exkluzív boros pince tematikus kóstolóknak nyújt kiváló helyszínt, ahol alkalmanként vendégelőadók mutatják be az egyes borvidékek adottságait, a szőlőfajták jellemzőit és a zamatos nedűkben rejlő egyediséget.
 

Street food fogások, családias légkör: The Club Avalon Grill & Experience

A park másik gasztronómiai egysége a megújult The Club Avalon Grill & Experience, ami csodálatos zöld környezetben, családias légkörben az alternatív konyha szerelmeseinek kínál streetfood és grill ételeket. 2023-ban megújult arculattal és gasztrokínálattal várja a vendégeket, a séfek ígérete szerint azonban az Ázsiai húsleves és az Avalon krémes soha nem kerül le az étlapról. A csirkecombról pedig bebizonyítják, hogy számtalan módja van az izgalmas elkészítésnek. Az étlapon a klasszikus ételek mellett, mint amilyen a Cézár saláta vagy a gulyásleves, olyan izgalmas ízekben bővelkedő fogások is megtalálhatók, mint az erdélyi padlizsánkrém, a grillezett Jersey sajt, a street food szekció legkedveltebb THE CLUB burgere, vagy a BBQ sertésoldalas igazi klasszikus lecsóval. A látványkonyha kiemelkedő helyet kapott, így aki ide betér, valóban egy minden érzékszervére ható gasztronómiai élményben részesül.
 

Ízek és érzések : Ismerd meg a bárokat

Az Avalon Resort & SPA-ban nemcsak minőségi ételekben, de italokban sincs hiány, legyen szó a szezonálisan nyitva tartó közvetlen medencék mellett található bárjainkról vagy a hotel recepciója melletti lobby bárról. Pultjaink roskadoznak a különleges italoktól, bártendereink pedig izgalmas ízkombinációkat és klasszikus koktélokat is felszolgálnak a pihenni vágyó közönségnek.

 

Hiszünk az örömteli pillanatok állandóságában, az emlékek maradandóságában és abban, hogy az élet élvezete egy jó falat ételnél és egy jó pohár bornál kezdődik.

Díjaink

Ospitalita Italiana 2019 - Avalon Resort & SPA
Dining Guide Top 100 - Avalon Resort & SPA
Trip Advisor Kiválósági Tanúsítvány 2018
World Luxury Restaurant Awards - Avalon Resort & SPA
Gastro Design 2016 - Avalon Resort & SPA
Gastro Design 2015 - Avalon Resort & SPA