Avalon forró csoki a hideg napokra!

A mexikói aztékok már jóval az európai hódítók előtt is itták a csokoládét. 1519-ben,  amikor a spanyolok a mai Mexikó területére érkeztek, a kakaóbab fizetőeszközként is működött, valamint szertartásokhoz is használták. Az akkori forró csokoládé azonban jelentősen különbözött a mai változattól, hiszen a kakaóbabokat megpörkölték, ledarálták, vízzel habosra rázták, majd megitták a keserű italt, melynek eredeti neve xocolātl. A majákat követő aztékok már ízesítették a keserű italt fahéjjal, ánizzsal, vaníliával és kukorica liszttel és már használták az erjesztés technikáját, aminek köszönhetően sokkal lágyabb állagot és kevésbé keserű ízt értek el.

Cortés felismerte az italban rejlő lehetőséget, egy forrás szerint az őslakókat saját italuk segítségével győzte le: „Egyetlen pohárnyi belőle egy egész napra felfrissíti a katonát” – írta Cortés. Európába Cortés vitte magával a kakaóbabok titkát, a 17. századig, azonban nem terjedt el Európában.

Az 1600-as évektől már egyre népszerűbbé vált Angliában, 1660-tól már kifejezetten divatos italnak számított, megnyílt az első csokoládézó is Londonban, Chocolate House néven.

 

Egy finom, krémes forró csokoládé a mai napig a legjobb választás a téli napokon. Már egy korty is képes bearanyozni a hűvös pillanatokat, felmelegít és azonnal jobb kedvre derít. 

Szállóvendégeink - mint minden szolgáltatásunkból - az érkezéskor ajándékba kapott forró csokiból is a legjobb minőséget érdemlik. Éppen ezért a Bükk szívében kikapcsolódni vágyókat Avalon módra készített forró csokoládéval köszöntjük. A gyerekeknek Csupa Csokival, a felnőtteknek pedig alkoholos változattal kedveskedünk. Ezáltal már szállodánkban töltött pihenésük első perceiben is érezhetik: az Avalon Resort & SPA-ban minőségi, színvonalas kiszolgálás és élményekkel teli időtöltés vár rájuk!

 

Az Avalon Park csapata ezzel a hangulatos vendégvárással kíván boldog, örömökben és sikerekben bővelkedő új évet vendégeinek! Legyen 2019 is Avalon élményekkel teli!