Ördög Nóra és Családja az Avalon-ban! - Avalon Resort & SPA

Ördög Nóra és Családja az Avalon-ban!

Avalon Resort & SPA - Ördög Nóra és Családja az Avalon-ban!

Kedves Avalon, ti olvastok a gondolataimban…?

Máskülönben mi lehetne a magyarázat arra a hibátlan családi élményre, amit kaptunk tőletek egy napsütéses márciusi hétvégén?

Voltunk már nálatok többször látogatóban. Bekukkantottunk a Mikuláshoz, sőt egyszer megcsodáltuk milyen nálatok a Halloween a parkban, és már akkor megállapítottuk, hogy ez az egész hely olyan, mintha Amerikából pottyantották volna ide. A kültéri hangszórókból szól a mesezene, tiszta Disneyland! De közben mégis nagyon a miénk, ahogy a Bükk gyönyörű fái közé simul.

Kézenfekvő lett volna, hogy a hotelt is beteszteljük, de eddig valahogy nem adódott rá alkalom. És most így utólag azt mondom, nagy hiba volt ezt idáig halogatni.

Avalon Resort & SPA - Ördög Nóra és Családja az Avalon-ban!

Az Avalon Resort & Spa-t mintha a legmenőbb lakberendezési magazinból rántották volna elő.
 

Nézed a valóságot, és hirtelen elkezded látni magad előtt a 3D-s tervrajzokat is, és konstatálod, hogy itt aztán nem kötöttek kompromisszumokat: amit a tervező megálmodott, az nagy valószínűséggel meg is valósult az utolsó vázáig. Nem volt alkudozás, nem spóroltak ki semmit! Amit a tervezőasztal elbírt, az létre tudott jönni a valóságban is, és ez már önmagában hatalmas dolog. Egy ilyen prémium környezetben én is különlegesnek érzem magam. Itt minden vendég VIP.

A parkolóban egy fiatal, megnyerő férfi fogad, segít a bőröndökkel, és egy névjegykártyát is átnyújt: a hotelnek van külön lakájszolgálata – nem pontosan emlékszem, hogy ezt a szót használták-e, de valami ilyesmit…– ha bármire szükségünk van, csak hívjuk a megadott telefonszámot. De nem hívtuk. Mert minden rendelkezésünkre állt, amit vendég csak elképzelhet, sőt, még olyan dolgok is, amire még mi sem gondoltunk. Csak egy lenyűgöző példa a százból: valakinek még arra is volt figyelme és érzékenysége, hogy a gyerekek szobájában rózsaszínű WC-szűkítő és kék bili legyen bekészítve, mert kisakkozta, hogy a nagyobbik gyerekünk a lány, a kisebbik - vélhetően bilis -  pedig a fiú. És azon már ne is akadjunk fent, hogy egyáltalán volt mindkét kiegészítőből… Engem itt ezen a ponton megvettetek kilóra. 

A másik ilyen pont az volt,
 

amikor vacsora közben megérkeztek az – egyébként végtelenül szimpatikus és kedves – animátor csajok, hogy elcsábítsák Micit és Vencit egy kis mozizásra, hogy így mi, felnőttek tudjunk nyugodtan koccintani egy pohár finom borral, és el tudjunk fogyasztani háborítatlanul egy 3 fogásos vacsorát anélkül, hogy spagetti tésztát kelljen szedegetni a padlóról. És mindezt annak a ténynek a biztos tudatában, hogy a gyerekeink jó kezekben vannak, és önfeledten szórakoznak a többiekkel pár lépéssel odébb. Ez egy kisgyerekes házaspárnak maga a Mennyország! Mondom én, olvastok a gondolatainkban!

Avalon Resort & SPA - Ördög Nóra és Családja az Avalon-ban!
Avalon Resort & SPA - Ördög Nóra és Családja az Avalon-ban!

Teljesen biztos vagyok abban, hogy ezt a helyet egy olyan ember álmodta meg, aki jól ismeri a kisgyermekekkel létezés minden áldását és nehézségét,
 

és úgy alkotta meg, hogy az elsőből lehetőségünk legyen kihozni a maximumot, az utóbbit pedig szinte a nullára tudjuk minimalizálni. Jól esett ráismerni arra a filozófiára, amit mi is követünk az életünkben: mindent a gyerekekért, de ezt lehet úgy is, hogy a felnőtt-zónában azért nem gázolunk térdig a plüssállatokban, és nem rettegünk a technikai eszközök józan mértékű használatától. A játszószobában van videojáték, az étkezőben reggel mennek a rajzfilmek a tévén, a gyerekeket este mesemozi szórakoztatja. Köszönöm, hogy nem kell úgy tennünk, mintha ördögtől való lenne egy kis kockulás. Szaladgálnak kint úgyis eleget egész nap a parkban! Érezhetem azt egy közös családi wellness-hétvégén, hogy az rólunk, felnőttekről is szól, és hogy kicsi odafigyeléssel mindenki megkapja azt, ami igazán jól esik neki, ami feltölti és kikapcsolja. 

Amit sajnálok:
 

Hogy nem vagyok nagyjából 25 évvel fiatalabb – esetleg 80 centivel alacsonyabb –, hogy én is önfeledten pöröghessek föl és alá a Maya Játszóparkban naphosszat.

Hogy nem nagyobbak egy pár évvel a gyerekeink, mert akkor a gokart-pályát is szorgosabban koptattuk volna. 

Hogy nem mentem le csak kettesben is a férjemmel a wellness-be. Pedig megtehettük volna…

Hogy kicsit későn fedeztük fel a kinti medencéhez vezető kijáratot, és túl későn gyűjtöttünk bátorságot, hogy kimerészkedjünk, pedig isteni élmény volt a gőzölgő vízből szippantani mélyeket a csípős, friss, tavaszi levegőből.

Hogy nem maradtunk még néhány éjszakát, hogy újra és újra élvezhessem a reggelit… Mert arra nincsenek megfelelő szavak… Az egy külön fejezet! Felejtsd el, amit eddig a szállodai, svédasztalos reggelikről gondoltál… A kifinomult gasztronómiának és a különleges választéknak az a szintje, amit nem lehet csillagokban kifejezni. Pontosabban csak így: csillagos ötös.

Hogy csak akkor vettem észre a pazar szaunaházikót az erdő szélén, amikor utolsó napon még beugrottam elköszönni a barátainktól, akik épp ott ejtőztek… Földbe gyökerezett a lábam… Uramisten, micsoda gyönyörű panoráma, béke, nyugalom… 
 

Szóval nincs mese, vissza kell térnünk ide minél előbb! De ti ezt már úgyis tudjátok, kedves Avalon! Hiszen olvastok a gondolatainkban…☺

Ördög Nóra