Júniusi vendégünk Erős Antónia és Családja - Avalon Resort & SPA

Júniusi vendégünk Erős Antónia és Családja

eros-antonia-avalon-resosrt-spa.jpg

HÁROM NAP AZ ELVESZETTNEK HITT VILÁGBAN

„Miénk az emelet, Tiétek a földszint“- ez az első mondat Szonja és Matyi szájából, amikor meglátják a 15-ös házat. „És tényleg fából van? Szebb, mint a lakásunk, Mama!“ Így folytatják miközben azt követelik, hogy az Ő ruháikat, az Ő szekrényükbe rakjam. A fürdőszobába az Ő tusfürdőjüket, és persze a fogkeféket. Miközben pakolok, Szonja utánam jön és rám szól: „Ugye tudod, hogy nem használhatod a fürdőnket!“

Kezdem érezni, milyen lesz a kamaszkoruk, aztán majd a külön életük...

Hirtelen öntudatos, önálló felnőtt-gyerekké válnak, felpattannak az ágyra, bekapcsolják a tévét a SAJÁT távirányítójukkal. Már birtokba is vették a rönkház felső emeletét, mostantól csak engedéllyel léphetünk be, hacsak valaki esetleg éjszaka nem jön le hozzánk, hogy mégis közénk bújjon az ágyba. Meglátjuk.
 

Az „exkluzív rönkház“ kifejezés nem adja vissza az élményt, amit nyújt. Nemes anyagok, kiváló ízléssel válogatott, harmonikus színek, textíliák, otthon-hangulat, zavarba ejtő luxus nélkül. Mintha egy családi házban élnénk az erdő közepén. Ezt érezheti az, aki éjszaka felébred, mert hallhatja a csendet, reggel pedig a madarak dalát. „Kint is vagyok, bent is vagyok“ érzés, mert ha akarom, intim, ha akarom, bármikor kiléphetek a park nyüzsgő életébe.

Az első út a medencéhez visz, mert olyan szerencsénk van,
hogy miközben Budapesten fáznak, mi minden nap strandolunk,
naná, hogy ezzel kezdjük.

A gyerekek egy idő után ki sem jönnek a jakuzziból, ahol kedves ismerősökkel is találkozunk, és aminek a partjára kivételesen fagyit is rendelhetnek.
 

A nap süt, a víz éppen kellemes, és pálmafák is adnak árnyékot, így ha picit hunyorogva nézek körül olyan, mintha valahol a tengerparton lennék. Érdemes kipróbálni ezt a „hunyorgóst“ Kedves, nem tolakodó figyelmesség vesz minket körül, amikor épp kérnénk valamit, szinte ki sem kell mondanunk. 
 

Mivel a házunkhoz golfkocsival vitt egy kedves fiatalember, aki egyúttal megmutatta a park részeit, nem töltünk hosszú időt a medencéknél, egy hétéves gyerek mindent egyszerre akar, kettő meg pláne. Irány a HELL Kart Center! Szabályok, kisebb felkészítés, sisakok és apa – vele bármikor bárhol felülnek a legvadabb játékokra minden félelem nélkül. Annyira irígylem őket ezért, és a férjemet is, aki újra és újra gyerek tud lenni velük legyen szó számomra ijesztő óriáskerékről, hullámvasútról (amire soha semmi pénzért nem ülnék fel) vagy gokartról.


Itt akár 60 km/órával is lehet száguldani, és követelik is, hogy így legyen. Én meg izgulhatok a pálya szélén Szonjával, amíg Matyi megy jóhéhány kört apával, aztán csere. Csillogó szemek, nem mehetünk tovább ismétlés nélkül. Megkérdezem a férjem, hogy ugye nem adott bele mindent, de azt mondja, nyomta a gázt, dőltek a kanyarban, mintha egyedül ment volna, mert ezt élvezték a gyerekek. Kemény menetek ezek, itt nincs szervó, csak a puszta erők hatnak, ezt az adrenalin-löketet látom azokon az utánunk érkező fiúcsapatokon is, akik egymással versenyeznek a pályán.

Ekkor mi már a MAYA Játszóparkba robbanunk be. Mielőtt idejöttünk volna, elolvastam róla mindent, de a valóság lenyűgözőbb, a több ezer négyzetméter mászó- és csúszópark egyetlen hibája, hogy mi felnőttek nem tesztelhetjük. A bejárattól el is veszítjük a gyerekeket, akik aztán hol egy toronyból integetnek, hol örömkiáltásokkal csúsznak a „fánkpályán“ lefelé. Később ugyan megtaláljuk őket, de Matyit nem nagyon lehet megismerni, mert az arcfestőktől a KISS együttes egyik maszkját kéri. Ettől átlényegül, és már mint rockzenész rohangál tovább.

Avalon Resort & SPA - Júniusi vendégünk Erős Antónia és Családja

Itt nem kérdés, hogy estére megéhezik-e a gyerek, noha a fiam nem mindig jó evő, alig várja a vacsorát. Beszéljünk a gasztronómiáról! Nehéz feladat, hisz nem beszélni kellene, hanem megkóstolni. Ezért inkább betettem egy fotót az egyik ebédemről, ami nem csak szép volt, hanem isteni is!

Matyi esküdött a hamburgerre, Szonja egyik kedvence a gombaleves volt, de két alkalommal kért rosé kacsamellet is, tudja, hogy mi a jó! Ugyan nem fényképeztem, de itt jegyzem meg, hogy a reggelizőasztal mellől alig tudtunk felkelni. Friss, részben különleges zöldségek, gyümölcsök egyenesen Olaszországból, illatos pékáru, alternatívák azoknak, akik a speciálisat keresik –

fejedelmi napindító, tényleg úgy ettünk, mint a császár. 

A három nap túl gyorsan telt, vissza a kart pályára, aztán újra kalandpark, és bringázunk is egy kicsit, de még egy meglepetést tartogatott a hétvége: lézerharc egy kedves családdal, akiket a kalandparkban a gyerekekre várakozva ismertünk meg. Fiúk a lányok ellen, igazi kemény csata volt! Noha kezdetben jól tartottuk magunkat, végül a fiúk nyertek néhány megkérdőjelezhető trükköt is bevetve.

A hazaindulás csaknem sírósra sikerült, de a kedves recepciósok MAYA Park-os pólóval, sapkával nyugtatgatták a gyerekeket, hogy bármikor visszajöhetünk, és persze nekünk is meg kellett ígérnünk, hogy nemsokára visszatérünk. A „kellett“ túlzás, mert egyáltalán nem esett nehezünkre megígérni. Lehet, hogy jobban várjuk, mint ők?

Avalon Resort & SPA - Júniusi vendégünk Erős Antónia és Családja